sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Ei mennyt ihan nappiin tää päivä!

No sehän alko sillä ripulisotkun siivoamisella..
Eikun se alkoki jo yöllä kun huomasin, että mun hammas liikkuu..ja paljon. Siihen on joskus tehty juurihoitoa ja se on lohjennut. Se liikku niin paljon, että sain sen irti ilman mitään ongelmia tai kipuja. Naps vaan. Hyi olkoon! Kuukauden päästä on taas aika hammaslääkärille, mutta taidan soittaa tuosta jo maanantaina.

Kolmen aikoihin lähdettiin kohti espoota. N ei ollut nukkunut vielä päiväunia joten menin takapenkille syöttämään sille NAN 3:sta. Eipä mennyt kauaa kun N jo oksensi! Vaatteet ja kasvot oli maito-oksennuksessa kokonaan. Nopeesti sitten aloin pyyhkimään niitä ja sainkin kaikki onneksi pois. Poika nukahti siinä oksennuksia pyyhkiessä, vissiin aika voimia vievää. Nyt mietin että johtuko tuo siitä NAN 3:sta jota annoin ekaa kertaa NAN 2:n sijasta?!

Kävin ensin Ikealla yksin kiertämässä. T jäi autoon nukkuvan N:n kans. Mukaan tarttu N:lle peitto ja tyyny, yks lamppu, yks lelu, ehkä jotain muuta mitä en muista ja se patja tuohon vanhaan jatkettavaan..
Opetus: mittaa AINA sängyn leveys ennen ku ostat mitään patjaa siihen! Ostettiin 60cm (mitä mun päässä liikku?) mutta tuohon tarvii 80cm.

Sitten oli vuorossa viereinen Gigantti. Sieltä se virtajohto läppäriin vihdoin! Marssin kauppaan poika sylissä ja virtajohto toisessa kädessä kysymään myyjältä asiasta. Yks virtajohto on myynnissä minkä pitäis käydä lähes kaikkiin koneisiin. Hinta n. 70e. "Ok, me otetaan se." Mies jotain mutisi että on kyllä aika kallis. Tarkistin vielä että johdon saa palauttaa jos se ei käy.

Sellossa käytiin vielä Suomalaisessa kirjakaupassa ja ruokakaupassa. Niin ja Arnoldista hain laatikon donitseja mukaan ;P.

Kun päästiin kotiin, mun oli tarkotus alkaa siivoamaan kassien purkamisen jälkeen. Aloin kuitenkin malttamattomana avaamaan virtajohtoa pakkauksestaan. "Jes, saan tyhjennettyä kameran täyden muistikortin koneelle ja ja ja..!!".
T oli toisella koneella kattomassa jääkiekkoa eikä "kerennyt" vielä katsomaan netistä mikä pää meidän koneeseen sopis. No, aloin sitten kokeilemaan kaikkia vuorotellen. Liian iso, liian pieni.. Sopiva, mutta mitään ei tapahdu. Ja sitten vielä yks lähes sopiva. Meni sisään, mutta ulos saaminen olikin toinen juttu. Onnistuin rikkomaan konetta lisää kun kiskoin piuhan irti koneesta!! Hyvä minä, tekniikan ihmelapsi! Sitten otin sen sopivimman kokoisen uudestaan aikomuksena kokeilla sitä taas.. RÄTS! Taisin säikähtää kun kone ei tykännytkään mun sorkkimisesta enää. Jätin suosiolla (lue: itkien mun parinkymmenen tuhannen kuvan menettämistä jne. ja vihaisena miehelle ettei se voinut HETI katsoa sopivaa päätä meidän koneeseen!) koneen rauhaan ja menin purkamaan vihdoin niitä ostoskasseja.
Sen jälkeen huomasin sen patjan olevan ihan liian kapea sille tarkoitettuun sänkyyn.
N oli ehtinyt kaataa mun karpaloverigreippi-veden (vai mitä lie mehua olikaan) lattialle ja matolle, ja konttaili innoissaan siinä tahmeassa litkussa.
Tuntu että kaikki pienetkin asiat vastusti. Kaadoin kaiken mihin koskin, rikoin jotain jne. ja tuntu että ois pitäny vaan pysyä koko päivä sängyssä. Pelkäsin tosissani että pian rikon uudet lasinikin.

Siinä harmistuksissani otin ja järjestin/siivosin makuuhuoneen ja tupaa. Pesin ja laitoin kuivumaan 3 koneellista pyykkiä. Siinä vierähtikin reilu kolme tuntia koko ajan touhutessa. Meillä nimittäin on jo jonku aikaa ollu kauhee pula säilytystiloista. Pestyjä vaatteita oli tuo N:n sänky ja pöytä täynnä. Nyt ne on kaikki onneks kaapissa. Lisäks muut roinat. Joulukin on pian kokonaan pahvilaatikossa.
Vielä jäi tiskaus (miehelle!), imurointi, pölyt ja luutuaminen. Oon saanut nyt käytyä kaikki meiän kaapit läpi yhtä vaille.

N nukahti vasta tunti sitten..

Vielä ku oisin saanut jalkahieronnan, mutta tuhinasta päätellen hieroja on ollut syvässä unessa jo kauan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti