lauantai 5. helmikuuta 2011

Yöllisen päivystysreissun saldo

Lähdettiin mummilasta ja N nukahti autoon. Oli ollut ihan hyväkuntonen pari tuntia ja mietin, että käydäänkö päivystyksessä sittenkään yöllä vai siirretäänkö käynti aamuun. No, tultiin kotiin ja poika jatkoi unia isin kainalossa. Mittari näytti 40 astetta pepusta mitattuna. Kainalosta ei anna mitata (eikä kyllä kauheesti pepustakaan, mutta sieltä sentään saa jotenkin mitattua. Korvakuumemittari kotiinki ois siis ihan kiva!). N hehku taas kuin kekäle, mutta nukku rauhallisesti. Annoin sitten supon ja ventolinea. Hengitys oli raskasta. Ajattelin, että näillä mennään aamuun.. Ei mennyt kauaa ku alko kauhee huuto ja mietin vaan, etten jaksa valvoa enää yhtäkään yötä. Jotain muutakin on kyllä ku korkea kuume.
Käytiin siis puol 2 aikaan päivystyksessä. Joka oli niin autio, että luulin eka sen olevan suljettuna!
N oli tosi huonokuntonen kotona ja kun lähettiin päivystykseen. Itki autossakin väliin suoraa huutoa.. mutta yllätys..!!
Sitten ku oltiin siellä, niin lääke oli alkanut vaikuttaa ja N:hän piristy. Jostain kumman syystä siellä oli pöydät täynnä puolitäysiä vesimukeja (onko ne niin vaikee saada roskiin siihen automaatin viereen??!), ja se kävi kaatamassa muuuuutaman. Itse meinasin nukahtaa tuoliin. Ja sitte juostiinki N:n perässä, ku se lähti karkuun sinne käytäville kikatuksen kans useampaan kertaan. Siis tosi sen olonen siis, että tarvis yöllä raahata päivystykseen!
Tuo juoksentelu jne oli siis sen ilmottautumisen jälkeen. Kuumekin oli laskenu kuulema (korvasta mitattuna) 38. Toinen vastaanotosta sanoi, että yleensähän ois hyvä yrittää selvitä kotona aamuun asti ettei tarvi lasta lähtee yöllä tuomaan. (Lue: ettei meiän tarvis turhaan vastaanottaa teitä ku eihän tuolla oo mitää hätää.). Sanoin, että sitä me yritettiin mutta oon valvonu su yöstä asti sen kans ja on sillä ny ainaki silmätulehdus ja aika varma korvatulehdus. En turhaan lähde yöllä sitä raahaa ku itseki oon tosi väsyny. Ne ois varmaan lähettänyt kotiin aamua odottamaan, jos en ois sanonu että se huutaa jo toista yötä, ja sillä on aika varma korvatulehdus.

Korvatulehdus löyty vasemmasta korvasta vissiinkin aika pahana, kummatkin silmät oli tulehtuneet.. Lisäks määräs annettavaks ventolinea hengitykseen ja panadolia kuumeeseen. Korvatulehdus ei tosiaan ollut yllätys.
Näillä eväillä mennään nyt sitten.. Ja toivotaan rauhallisempia öitä.

1 kommentti:

  1. Kyllä teitä koetellaan! Toi on muuten niin ärysttävää, että melkein aina kun kersan vie lääkäriin, oireet aina helpottaa just sillä sekunnilla ja eihän ne ammatti-ihmiset sitä voi mitenkään tajuta. Tuskinpa kukaan huvikseen lähtee keskellä yötä lasta roudaamaan päivystykseen... Harmi että teitä kiusaa korvatulehdus mutta hyvä että se on nyt lääkinnässä. Pikaista paranemista potilaalle ja jaksamista hoitajalle!

    VastaaPoista