keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Ongelma ja myöhäiset 6kk kuulumiset


Tasan puolivuotias rakas muuttohulinoiden keskellä.

29.9. (6kk 9pvä) oli viimeinen neuvola edellisessä paikassa.
Paino + 70g ja pituus +1cm 24pvän aikana eli nyt on ylimääräinen kasvukontrolli avoneuvolan puolella loppukuusta. Maitoa kyllä tulee, mutta koostumus on varmastiki jo ohuempaa jne. tässä vaiheessa.
Tosin tuossa 24pvän aikana I oli suurimmaksi osaksi kipeänä ja muutama päivä meni 12h väleillä syömisen suhteen. Ensimmäinen korvatulehdus ja muuta mukavaa.
"Jäntevä tyttö." ja muutenkin reipas ja hyvävointinen niin ei ottanut tuota kuitenkaan mitenkään vakavasti. Varmuuden vuoksi kasvukontrolli, mutta kyllähän se stressaa.

Ensimmäiset hampaat I sai jo tasan 4kk iässä (äitin mielestä liian aikaisin, auts.). Nyt 1,5 viikkoa sitten puhkes ensimmäinen ylähammas ja toinen puhkes viikonloppuna. Ylähampaiden kummallekin puolelle on tulossa kolmas ja neljäs ylähammas ihan näinä päivinä. Itkuahan se on tietäny, mutta yllättävän vähän. Järsimistä senkin edestä ja syliä paljon.


Ryömien päässy jo jonkin aikaa hyvin eteenpäin ja konttailu on selvästi harkinnassa. Mua ei kyllä haittais vaikka mun vauva pysyis vauvana vielä hetken aikaa pidempään. Alan muuten pian potemaan vauvakuumetta! Se on nostellut päätään jo jonkin verran näköjään heti kun sumu alkaa pikkuhiljaa hälvenee. Nopeesti se aika kultaa muistot. Kaikki ne ihanat vastasyntyneet, voih! Ruttunen iho, kädet nyrkissä.. ja se tuoksu! ...Parempi lopettaa alkuunsa :).

Tuo liikkumisen aloitushan on yks syy kasvunhidastumiseen ja tihenneisiin yösyönteihin. Ne on siis astunu uudestaan kuvioihin.
Muuten meillä nukutaan suht pitkään. Heräillään 10-10.30 aika lailla joka aamu. Tosin oon miettinyt rytmin aikaistamista jollakin keinoin tunnin pari aikaisemmaksi.

Ja se ONGELMA.. tulee tässä:

Kuva sen kertoo... Etkö jo usko?!

Mulle kelpaa vaan tissi!

Äiti, pliis...!

Isoveli on tulossa häiriköimään..

Isoveli on ihan paras!

Se saa mut aina nauramaan.

Äiti tykkää meistä ja tästä kuvasta!
Tuossa vaiheessa, kun oltiin kumpikin sotkusia, siellä, minne sitä ruokaa olis pitänyt mennä, ei ollut kahta milliä enempää. (pilkutinkohan päin kuusta..) Äiti 0 - Issa 1432.
Tuolla tytöllä on voimia lääkärinkin ihmeteltäväksi. Ja omaa tahtoa. Ollut syntymästä asti. Eikä sitä ruokaa tukkimallakaan voi syöttää. Eikä muuten onnistuiskaan, oksentaa pois samantien.

On kokeiltu eri korvikkeita nokkamuella ja jopa tuttipullolla. EI.
On kokeiltu eri soseita ja sormiruokailua. EI.
Ensimmäiset maistiaiset I sai 4,5kk iässä nlan suosittelemana. Kertaan jäi ja seuraavan kerran 5,5kk ikäisenä. Pian kuukausi siis menty näin etten saa sitä syömään mitään muuta kuin äidinmaitoa! Ja se äm ei mee muualta alas kuin sieltä itsestään, tissistä.
Mulla on siis tissitakiainen, joka väliin itkee turhautuneena kun on jo tyhjentänyt varastot ja siltikin ois nälkä.
En vaan tiiä mikä tuohon enää auttaa.

SAA KOMMENTOIDA ja AUTTAA! Jos tänne joku enää eksyy... Sen uuden blogin aloitan kunhan saan tehtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti