perjantai 11. marraskuuta 2011

Blogi muuttaa vihdoinkin

Mehän ollaan muutettu jo n. 2kk sitten pois mummonmökistä, joten bloginkin on aika muuttaa...

Uusi blogi löytyy tuolta.

Ehkä hieman vähemmän henkilökohtaisella linjalla. Tai ei ainakaan synnytyskertomuksia jne ;) kuvineen kaikkineen.
Enemmän muutakin kuin lapsia.
Blogi on ihan alkutekijöissään ja hakee ulkoasuaan yms. MUTTA, sainpas tehtyä!

-

I:lla oli 7kk iässä kasvukontrolli. Pituus +2,5cm ja paino +600g. Edelleen mennään pelkällä täysimetyksellä vaikka ikää alkaa olee kasassa 8kk. Eilen tosin tapahtu jotain uskomatonta ja tyttö tajus, että muukin vois kelvata. Ekaa lusikallista sain yrittää kauan ennen kuin edes avas suunsa. Seuraavaks alkokin maiskuttelu ja suun aukominen. Hypin onnesta!!! Ja tää ihmetuote oli kauravelli, jota sain alas myös nokkamuesta.
Unirytmi sillä on ihan hanurista. Nukahtaa puolenyön jälkeen ja herää 11-12h päästä. Pian ei keretä näkemään päivänvaloa ollenkaan. Eikä mulla ole hetkeäkään omaa aikaa. Ei rauhallista hetkeä ennen nukkumaanmenoa koska nukahdan samaan aikaan I:n kans.
En kestä ajan kiiruhtamista. Miten vauva onkin niin paljon isompi istuessaan ihan itte tai seisoessaan tukea vasten. Vielä tukea vasten ei nousta, mutta siinä kyllä pysytään ja haetaan askeleita.
Tänään puin I:lle pitkästä aikaa potkarit. Pinkit froteiset. Mun vauva<3.

Ja N. Alle kk:n päästä 2v. Energiaa vaikka muille jakaa. Edelleen uhmis ja mustis, mutta niin reipas. Ihan vasta se oli mun vauva <3.

Nyt on PAKKO hehkuttaa!
Mulla on ollut koko loppukesän ja syksyn armoton mässäyskausi. Ihan hirvee. Tunnesyöppö. Yksinäisyyteen, tylsyyteen, suruun, ahistukseen, iloon, pimeyteen, mihin vaan... suklaata, karkkia, suklaata, jäätelöä, leipää, ruokaa, mitä vaan kaapista löytyy ja löytyisköhän vielä jotain naposteltavaa. Melkeen raivo iski jos ei suklaata saanut.
Ja sehän näkyi vaa'alla. Paino ei laskenut, mutta ei myöskään noussut. Synnytyksen jälkeen ensimmäiset +10kg lähti leikiten pelkästään imetyksellä, mutta loput ei.. Koko ajan tietty summa tai +-1kg riippuen kellonajasta. Ei IKINÄ mennyt tietyn rajan alapuolelle. Mutta imetyksestä johtuen se ei päässyt nousemaan. Koitin lopettaa suklaan syöntiä. Kauheet vierotusoireet. Päätin, että sitten kun lopetan imetyksen loppuu myös suklaan syönti.

Ystävälle valittelin kaamosajan väsymystä. Niin tehoton ja vetämätön olo. Voisin vaan nukkua ja muuta en jaksa kuin hoitaa lapset ja tuijottaa koneen ruutua.
Pitkäaikaisena käyttäjänä ehdotti mulle, että ala käyttämään yhtä tuotetta. Useesti oon meinannut, mutta joko rahan tai muun takia homma on jäänyt. Ehkä nyt tuli raja vastaan itseinhon kans ja päätin että nyt toimitaan eikä vaan meinata.
Liikuntaa lisäksi ja paino on pudonnut alle parissa viikossa 1,6kg siitä mitä se oli tuon 6kk aikana alimmillaan. I:n raskausajan lähtöpaino saavutettu. Vielä on muutama kilo jäljellä N:aa edeltävään tai hääpukuun mahtumiseen.
Liikuntana on ollut vaunuilu, kuntoplussan pari dvd:tä, zumba dvd jne. Kotiäidin pelastukset. Pian alkaa myös ainakin yksi kodin ulkopuolinen liikuntaharrastus (ja omaa aikaa!).

Ruokavalio on muuttunut huomaamatta muutenkin takas terveellisempään. Oon jo vuosia suosinut täysjyvää, koska teininä huomasin mm. makaronien saavan mahan sekaisin ja oudon tuntoiseksi. Täysjyvää, kasviksia, hedelmiä ja ihan normi kotiruokaa. En laske kaloreita tai vahdi syömisiä muutenkaan. Ei vaan oo halua napostella enään, vaikka viikkoon mahtuu herkkuhetkiäkin (sitä suklaata). Oon aina tiennyt, että ravinnolla on mieletön vaikutus jaksamiseen ja oloon, mutta että se vaikuttais näin nopeesti ja hyvin... Nyt huomaa, kuin paljon esimerkiksi imetys kuluttaa ravintoaineita ym.

Superhyvä olo ja vähenevästä valosta huolimatta taas jaksaa! Ihmeiden aika ei oo ohi :)

Ps. Ei ollut viimeinen hehkutus tuosta edellisestä. Hyvää on pakko jakaa ;)

Pps. Toivottavasti löydätte itsenne uudesta blogista myös. <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti